Gjykata e Apelit le ne burg Rexhep Rrajen | ABC News Albania

Share it with your friends Like

Thanks! Share it with your friends!

Close

Rexhep Rraja, djali i deputetit socialist Rahman Rraja do të vazhdojë të hetohet në gjendje arresti lidhur me veprën penale të përndjekjes së ish- të dashurës se tij Xhisiela Maloku. Gjykata e Apelit të Tiranës la në fuqi masën e sigurisë “arrest ne burg”, të caktuar ndaj tij disa javë më parë nga Gjykata e Shkallës së Parë në Krujë.

Nga një kallzim i ish të dashurës do të vijojë të qëndrojë në qeli, edhe pse vajza e ka tërhequr denoncimin. Xhisiela Maloku ishte para Gjykatës së Apelit në Tiranë, teksa brenda saj u vendos që Rrexhep Rraja do të mbetet në gjendje arresti në burg. Xhisiela priste ta shihte dhe ta mbështeste, por 24-vjeçari nuk u paraqit në seancën, ku u përfaqësua nga mbrojtësi i tij ligjor Ilir Murati.

Avokati kërkoi para trupës gjykuese të Apelit lirimin e Rrajës, pasi sipas tij, ai nuk ka kryer veprën penale të përndjekjes që rëndon mbi të. Sipas avokatit, marrëdhëniet mes dy të rinjve kanë qenë miqësore, ç’ka provohet, sipas tij, nga pamjet e kamerave të sigurisë në hotelin ku pretendohet se është dhunuar Xhisiela. Disa foto nga takimi i datës 19 korrik, ndërmjet personit nën hetim Rexhep Rraja dhe kallëzueses Xhisiela Maloku janë siguruar edhe nga ABC News. Në to shihen dy të rinjtë teksa dalin nga hoteli të përqafuar.

Argumentat e tij për lirimin e Rrexhep Rrajës, avokati Ilir Murati i deklaroi për mediat edhe jashtë gjykatës.

Ilir Murati, avokati i Rexhep Rrajës: “Është shumë e vërtetë që Xhisiela ka bërë 3 deklarime sikur qëndron vepra dhe 3 më pas të cilat i mohon. Madje dhe thotë  “i tërheq”. Kemi një qëndrim të pabarabartë se nëse një person mohon gjithçka që ka thënë më përpara duhet të merret përgjegjësi penale për atë që ka kryer dhe qytetari im do të ishte i lirë. Kjo është ajo që unë u irritova, kërkova debat me gjykatën padrejtësisht, por të bazuar vetëm në prova dhe në ligj. Kur një qytetare tërheq gjithçka që bën.

“Ja pse duhet ta besojmë. Sepse qytetarja paraqitet në Komisariat dhe klienti im paraqitet sapo thirret aty dhe tregon gjithçka që është e natyrshme dhe e vërtetëkëtë duhet të besojmë. Ai nuk iku, nuk u largua se ishte djal deputeti. Nuk përdori asnjë formë të ushtrimit të ndikimit të tij nga persona që e përfaqësonin. Nuk shkoi në burg, nuk është defekt i klientit tim. Klienti im kur nuk kryen vepër nuk mund të shkojë në burg vullnetarisht. Në burg e çon instuticioni kur kryen një vepër penale. Kur qytetarja vjen para jush edhe sot dhe deklaron që nuk janë të vërteta ato që kam thënë, qytetari nuk mund të rrijë në burg kjo është ligji, këtë kërkon ligji.”

Duke mbështetur ish të dashurin edhe Xhisiela Maloku vazhdon t’i qëndroje deklaratës së saj se gjithçka e kishte bërë për arsye xhelozie.

Xhesiela Maloku, kallëzuesja: “Kam ardhur sot këtu për ta mbështetur dhe për ta treguar të vërtetën siç është. Siç e kam thënë në media për ta thënë dhe në gjykatë. Unë do të them atë që unë dua të thëm. Jam shumë e bindur që s’do kemi probleme. Problemet kanë ardhur për arsye që unë i kam sqaruar më parë, xhelozia dhe nuk do të kemi probleme jam shumë e bindur. Këtë gjë ma siguron vetja ime, mjaftoj unë, unë jam Xhisiela.”

Avokati Ilir Murati paralajmëroi rekurs në Gjykatën e Lartë per vendimin e Apelit të Tiranës, që la në burg klientin e tij Rexhep Rraja. Trupa gjykuese e Apelit përbehej nga Shpresa Becaj- kryesuese dhe anëtaret Zeqine Sollaku e Ridvan Hado. Kurse akuza u përfaqësua nga prokurori i Apelit Arben Qosja./abcnews.al

Comments

Write a comment

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: